Praktické rady, jak využít meteostanici na maximum po celý rok

Při zvažování nákupu meteostanice se řada lidí obává, zda nejde jen o drahý teploměr. Způsobů využití je přitom mnohem víc. Jen o nich majitelé často nevědí, nebo je nevyužívají. Pokud vyberete správný typ meteostanice a prostudujete, k čemu lze využít výbavu, kterou v krabici najdete, zjistíte, že máte doma praktického pomocníka na celý rok.

Jaro

Na novějších modelech meteostanic si zobrazíte nejvyšší a nejnižší naměřenou teplotu. Budete tak mít přehled, kdy je ideální čas začít práce na zahradě a kdy můžete přesunout předpěstované sazenice na záhony. Snížíte tak pravděpodobnost, že vám rostlinky zmrznou.

Léto

Kromě toho, že vám meteostanice prozradí, zda se blíží bouřka, upozorní i na šanci srážek. Ušetříte tak peníze a námahu na zalévání. Meteostanice s čidly pro měření rychlosti a směru větru je nezaplatitelný pomocník pro všechny vášnivé jachtaře, windsurfery i turisty. Nezapomeňte ji proto přibalit, pokud se chystáte v létě k moři nebo do hor.

Podzim 

Díky čidlům, která lze s meteostanicí jednoduše propojit, budete mít pod kontrolou dozrávání vína, kvašení piva i chov plazů. Čidla ve vinném sklepě ohlídají potřebnou teplotu i vlhkost, v teráriu vhodné podmínky pro teplomilná zvířata. Moderní domácí meteostanice navíc všechna tato data zvládnou uchovávat zaráz. Stačí si pouze přepnout na příslušnou místnost či místo, které vás právě zajímá.

Zima

Jelikož v zimě trávíme většinu času uvnitř, je zásadní ohlídat si zdravé klima. Přílišné vlhko svědčí množení plísní a bakterií. Navíc se s narůstající vlhkostí snižuje naše pocitová teplota, takže je nám ve vlhkých prostorách větší zima. V přesušených domácnostech se nám naopak bude špatně dýchat, můžeme trpět bolestmi hlavy i pálením očí a svěděním kůže. Funkce Comfort index, kterou řada pokročilých domácích meteostanic nabízí, pohlídá ideální teplotu i vlhkost tak, abyste trávili čas v příjemném a zdravém prostředí.