3 tipy, jak se stát lepším zahradníkem díky technologiím

Pokud zakládáte zahradu nebo zvažujete, jak si při pěstování ulehčit práci, využijte moderní technologie. Ušetříte si nejen námahu, ale také náklady na vodu či vytápění. Investice do technologií 21. století navíc nemusí být nijak vysoká. Bez problémů si vystačíte i s moderní meteostanicí, která toho v dnešní době zvládá mnohem víc než jen měřit teplotu. Zde jsou hned tři tipy, jak využít meteostanici při zahrádkaření.

  1. Skleník pod kontrolou

Řada meteostanic je vybavena bezdrátovými čidly, která můžete umístit například do skleníku. Jelikož jsou napájena tužkovými bateriemi, nepotřebují zapojení do sítě a můžete je tak připevnit kamkoliv na vnitřní konstrukci skleníku. Informace o teplotě a vlhkosti vzduchu budete mít k dispozici z pohodlí domova a nemusíte do skleníku zbytečně chodit.

  1. Správný čas pro výsadbu

Díky funkci záznamu minimální a maximální teploty na meteostanici vyčtete i údaje o tom, zda v noci mrzlo, a k jakému nejvyššímu číslu se vyšplhala teplota během dne. Tyto informace jsou zcela zásadní pro vytipování vhodného času pro sázení i přemístění předpěstovaných rostlinek ze skleníku či domova na venkovní záhony. Snížíte tak šanci, že vám venku zmrznou. Čidlo na měření rychlosti větru zase napoví, zda hrozí polámání mladých stromků či třeba vinné révy.

  1. Nižší účty za vodu

Některé meteostanice nabízí také možnost měření srážek či předpověď počasí. Díky tomu můžete lépe hospodařit s vodou. Budete vědět, kolik vody na metr čtvereční během bouřky napadlo, případně zda se blíží deště a je tak zbytečné zahradu zalévat.