Chytré technologie za vás vyřeší ranní buzení i měření venkovní teploty

Chytré technologie za vás vyřeší ranní buzení i měření venkovní teploty

Jedno zařízení, které řeší hned několik problémů. Tak by se dal shrnout trend chytrých technologií. Kromě toho, že citelně ušetříte za množství elektroniky, uspoříte i místo a zefektivníte fungování domácnosti či kanceláře. Vybírat byste měli podle funkcí i vzhledu.

Nemusíte hned sáhnout po komplexním řešení chytré domácnosti za desítky tisíc korun, abyste si ušetřili čas a získali praktického pomocníka pro řadu aktivit. Například v domácích meteostanicích dnes najdete i takové funkce jako jsou budík, předpověď počasí, fáze měsíce či takzvaný Comfort index, který hlídá zdravé klima v domácnosti.

Praktický pomocník na noční stolek

V moderních meteostanicích najdete například přesný čas a budík, které jsou řízeny přes rádiový signál. Díky tomu už vás nezaskočí ani změna času. Je možné nastavit si hned několik variant buzení a ty, kteří si rádi pospí, potěší možnost odložení budíku. Při vstávání navíc jedním pohledem zjistíte, kolik je venku stupňů.

Zajímavou funkcí je i Comfort index. Meteostanice sbírá data o teplotě a vlhkosti vzduchu v domácnosti, která následně vyhodnocuje a majiteli oznamuje, zda je prostředí, ve kterém pobývá, optimální, nebo by měl klima upravit. To pomáhá předcházet jak suchému vzduchu způsobujícímu dýchací obtíže, tak vlhkému prostředí svědčícímu plísním a bakteriím.

Moderní meteostanice navíc nemusíte skrývat do komory či do zádveří. Technologické vychytávky jsou totiž už v dnešní době zabaleny do jednoduchého elegantního designu, který z nich dělá luxusní doplněk každé domácnosti.