Nevíte, čím obdarovat blízké? Meteostanice potěší technologického nadšence i turistu

Nevíte, čím obdarovat blízké? Meteostanice potěší technologického nadšence i turistu

Dárek, kterým potěšíte všechny od nadšených zahrádkářů, přes milovníky hor po chovatele plazů. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, moderní meteostanice má velmi široký záběr a nadchne nejen nadšence do nových technologií. Stejnou radost s ní uděláte třeba prarodičům.

 

 Pokud tápete, čím letos obdarovat blízké, a ponožky či poukázka na masáž už vám přijdou otřepané, podívejte se po dobré meteostanici. V současnosti už zdaleka neplatí, že ji využijete jen pro měření vnitřní či venkovní teploty.

 

Pro zahrádkáře

Některé meteostanice dnes umí měřit nejen teplotu a vlhkost. Zjistíte z nich i množství srážek, rychlost a směr větru, tlak, očekávané počasí i teplotní rozdíly během dne a noci. Zahrádkářům tak pomůže porozumět zahradě a jejím potřebám lépe, vhodně si načasovat potřebné práce i množství potřebné závlahy.

 

Pro pověrčivé

 Pokud máte ve svém okolí bylinkáře, milovníky tajemna či babských rad, na meteostanici je potěší zejména funkce zobrazování fází měsíce. Díky tomu budou vědět, kdy se blíží úplněk a s ním vhodný čas pro sběr bylin a očistné rituály. Neunikne jim ani nov a ideální doba pro odpočinek a spřádání nových plánů.

 

Pro praktické typy

 Praktičtí lidé ocení funkce jako jsou budík či Comfort index. Meteostanice je tak zvládne vzbudit, ukázat jim venkovní teplotu i předpověď počasí. Navíc je upozorní, pokud klima v domácnosti není ideální a bylo by vhodné vyvětrat či zatopit.

 

Pro chovatele a kutily

 Máte-li v okolí zapálené chovatele plazů, hrdé majitele psů, vinaře s vlastním sklípkem či tvůrce domácího piva, kvalitní meteostanice by rozhodně neměla chybět v jejich výbavě. U zvířecích mazlíčků pomůže pohlídat ideální podmínky v teráriu, akváriu či boudě. Majitelům vinných sklepů dohlédne na vhodnou vlhkost a teplotu pro zrání a uchovávání vína. A pivařům pohlídá proces kvašení. Stačí využít přídatná čidla.